2011-04-28 18:40:54• hírek • Szatmar.ro

Nemsokára indul a Szamos-part rehabilitálása

Célegyenesbe ért a 16-os lakónegyed felújításának keretein belül a töltés és a Szamos-part közötti zöldövezet rehabilitációja: a polgármesteri hivatal már a tenderfüzet összeállításán dolgozik.

Ilyés Gyula polgármester kiemelte, hogy a Szatmár.ro és a Satmareanul.net portál közreműködésével meghirdetett lakossági fórumon keresztül több érdekes és használható ötletet is kaptak, amelyet megpróbálnak majd gyakorlatba átültetni.

A város első embere elmondta, hogy az első lépésként a magyar-román közös program keretein belül a bicikliút kialakításának részeként újraaszfaltozzák a töltés tetején lévő járdát. Szintén a rehabilitálás első látható jele lesz a sütőhelyek kialakítása és kihelyezése. Ezt követően mellesleg tilos lesz tűzhelyek öntörvényű kialakítása, az erről szóló ún. pikniktörvény hamarosan a bukaresti parlament elé kerül.

Ilyés elmondta továbbá, hogy a Szamos-part mellett sportolást lehetővé tevő övezeteket, foci-és kosárlabdapályákat is létrehoznak majd, ám a munkálatok elkészülte és a végleges arculat kialakítása a pénz kérdése. „Ez nem szerepel az eredeti költségvetésben, hisz abban csak olyasmi kerülhetett bele, aminek a konkrét tervei már készen voltak. Így hát az övezet teljes felújítása elhúzódhat, minden attól függ ugyanis, miként tudunk pénzeket átcsoportosítani, esetleg költségvetés-kiegészítést kilobbizni", mondta a polgármester.



Nemsokára kezdődik a felújítás


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: